Gratis verzending

Vóór 23u besteld, morgen thuis*

1 jaar garantie

Niet tevreden, geld terug

Handsfree bellen in de auto

Er staan flinke boetes op het vasthouden van een mobiele telefoon door de chauffeur in een rijdende auto. Dat al verboden sinds 30 maart 2002. Met de toenemende populariteit van de mobiele telefoon nam ook het aantal verkeersongevallen, waarbij een chauffeur ervan gebruikmaakte, toe. Dat werd geweten aan het feit dat dan met slechts een hand de auto wordt bestuurd.

Ondanks het verbod zijn er bij verkeersongevallen in 2005 400 slachtoffers gevallen, met 40 dodelijke, waarbij het gebruik van een mobiele telefoon in het spel was. De boete is momenteel € 240. Voor veel minder koop je een apparaatje voor handsfree bellen in de auto. Voor de volledigheid zijn boetes voor brom- en snorfietsers € 160, en voor fietsers € 95!

Sinds 1 juli 2019 mag je geen enkel mobiel elektrisch apparaat meer vasthouden in een rijdende auto, zoals GPS, tablet of muziekspeler. Ook het klemmen tussen oor en schouder mag niet. Spraakbediening is echter prima.

Voorkom een boete/ongeluk en bestel vandaag nog onze handsfree carkit.


FM Transmitter Q15 Blue 2020

Op voorraad. Gratis verzending € 37,95 € 29,95

Wil jij ook jouw eigen muziek luisteren in de auto? En geen lange reclame blokken meer? Via de Bluetooth Transmitter Q15 kan jouw telefoon verbinden met ELKE AUTORADIO. Ja, ook als de autoradio geen bluetooth ondersteunt!

  • Luister jouw eigen muziek ZONDER bluetooth radio
  • Bel handsfree met geluid over de auto speakers;
  • Telefoon opladen (incl. 3 USB-aansluitingen)
  • Navigatie inschakelen over de autoradio
Hoe werkt het precies?

1.

Steek in aanstekerplug

Om de transmitter te voorzien van stroom, dien je deze in de 12V / 24V aanstekerplug te steken.

Tip: Wil je je telefoon opladen? Dan kan je deze er direct aanleggen zodra je de auto start!

2.

Verbind jouw telefoon

Verbind jouw smartphone met de transmitter via bluetooth. Deze kan je vinden onder de naam: BT-CAR KIT.

In het vervolg verbindt de telefoon automatisch.

3.

Creëer zender en geniet

De transmitter creërt een kwaliteit FM-zender (van enkele meters) die je op jouw autoradio kan ontvangen. Nu kun je met jouw telefoon muziek afspelen via de boxen.

Optioneel: Kies je eigen frequentie, deze staat standaard op FM 87.5.

Hulpmiddelen voor in de auto

Je kunt natuurlijk een simpele houder voor je mobiele telefoon aanschaffen, maar dan moet een gesprek wel via diens luidspreker gaan, die vaak aan de achterkant zit. Als de radio aanstaat, moet je het volume daarvan verlagen. Misschien hoor je daardoor niet eens de telefoon bellen. Voor een GPS(-applicatie) werkt alleen een houder wel.

Andere hulpmiddelen zijn onder meer een headset (koptelefoon met kabel), bluetooth oordop en handsfree bellen met een bluetooth carkit. Met geen van deze hulpmiddelen voorkom je niet dat je voor het kiezen van een nummer je telefoon moet aanraken. Ook met het snel kiezen voorkom je dat niet helemaal.

We gaan wat nader in op de handsfree carkit.

Handsfree carkit van Auto Transmitter

Zoals de naam aangeeft, is een handsfree carkit alleen voor gebruik in een auto. Het apparaatje gaat in een aansluiting in je auto, die ooit is geïntroduceerd voor sigarettenaanstekers. Het kan dus niet zonder stroom komen te zitten. Voor het handsfree bellen met een bluetooth carkit dien je in je mobiele telefoon bluetooth te activeren en het apparaatje te selecteren, zodat communicatie kan plaatsvinden. Het apparaatje zendt een FM-signaal uit, zoals FM-radiozenders, en daar stem je de radio op af.

Zolang er geen gesprek gaande is, kan de mobiele telefoon via hetzelfde apparaatje muziek streamen naar je autoradio. Die muziek wordt automatische onderbroken, als er een telefoongesprek binnenkomt. Je kunt dan het gesprek al dan niet aannemen. Als je het gesprek aanneemt, dan krijg je je gesprekspartner via de autoluidsprekers te horen.

Als de radio op een FM-radiozender heb afgestemd, dan werkt het beschrevene dus niet. Je mobiele telefoon wordt je geluidsbron. Dat kan zijn muziek van Spotify of je kunt je mobiele telefoon afstemmen op een FM-radiozender om een voetbalwedstrijd te volgen bijvoorbeeld. Het apparaatje heeft een volumeregeling en kan additionele functies hebben, zoals het laatst ontvangen nummer terugbellen. Verder is het tegelijkertijd een oplader voor bijvoorbeeld je mobiele telefoon.

Onze handsfree carkit kun je eenvoudig bestellen via onze shop, vandaag voor 23uur besteld is morgen al thuis.

Reviews

-

Gebaseerd op - reviews

5 sterren
4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 sterren

Meest behulpzame reviewsVeelgestelde vragen

Welke muziek kan ik afspelen via de FM transmitter?

De FM transmitter is verbonden aan je smartphone en/of tablet. Hierdoor ben je in staat om alle muziek af te spelen die normaliter uit deze apparaten zou komen. Het is dus mogelijk om muziek af te spelen via Spotify, iTunes, YouTube, WhatsApp en meer.

Maak je liever gebruik van een SD kaart? Zorg dan dat je MP3 of WMA bestanden gebruikt.

Gaat de muziek over de autoboxen?

Ja, de FM transmitter legt de verbinding tussen jouw radio en jouw telefoon (zelfs als je geen bluetooth radio hebt). Hierdoor wordt alles wat je via jouw telefoon afspeelt vervolgens direct over de auto installatie afgespeeld.

Heb ik garantie?

Ja. Mocht het product niet goed werken en/of defect zijn dan heb je recht op garantie. Bekijk hier onze voorwaarden.

Aan welke eisen moet mijn auto voldoen?

Je auto heeft het volgende nodig.

  • Een sigarettenaansteker.
  • Een werkende autoradio.
  • Werkende speakers/boxen.


1. Bestel vóór 23:00 uur

 

Bestel jouw Bluetooth FM Transmitter vóór 23:00 uur en ontvang deze de volgende dag thuis.

 

2. Eenmalig instellen (30 sec)

 

Kies de frequentie op de FM Transmitter en selecteer dezelfde frequentie op jouw (auto)radio. Koppel jouw telefoon met bluetooth. Slechts éénmalig nodig!

 

3. Geniet van jouw eigen muziek

 

En klaar met slechte zenders en reclame! Speel jouw eigen muziek af, maak gebruik van navigatie of bel handsfree. Nu extra makkelijk met houder en oplaadkabel!